Musíme si promluvit

Musíme si promluvit. Už tahle fráze může v leckom vyvolat emoční reakce, možná typu: “Ups, co jsem to zase provedl, co to budeme zase řešit, kde je moje vina…”

Tak si promluvme. Tento příspěvek vznikl z potřeby reagovat na určité maily od Vás a shrnutí bude přímo v popisu požadavků k objednání na konzultaci. Pokud má někdo v úmyslu podobný mail poslat, může si rovnou pustit nebo přečíst odpověď.

Vášnivě manipulativní okénko💋

K čemu potřebujete společenský život, když si můžete přečíst další příspěvek?

Domácí úkol: Co se stane, když se začnete bránit?

 

Když se lidé ptají na termíny, zjišťuji splnění vstupních podmínek. Jestli vědí aspoň něco o tom, co dělám, v čem je podstata metody, jestli ji zkoušeli, podívali se na základní semináře. Abychom případně mohli řešit konkrétní situace, které nezvládají nebo kde jim obrana nefunguje. Nebo kde si možná myslí, že se brání, ale reálně tomu tak není – dělají tam chyby. Reakce těchto lidí ve velmi zatěžující situaci bývají takové, že na to nemají čas a potřebují okamžitě řešit svůj problém. Jenže to je jako kdybyste se potřebovali naučit bránit potenciálním fyzickým útokům, chtěli jste chodit např. na karate a řekli jste, že nemáte čas chodit na tréninky, že se potřebujete rovnou bránit. Možná nejlíp, kdyby tam šel někdo za vás a celé to vybojoval.

Tyto reakce vedou ke dvěma paradoxům. Pokud totiž člověk nemá čas ani na to, aby postupoval dle instrukcí, veřejně dostupných na webu Bezpečné viny, které říkají, co udělat a pak lze pokračovat, o něčem důležitém to vypovídá. Leckomu stačí, když si koncept nastuduje, vyzkouší a zjistí, že jejich konkrétní agresor je vlastně slabší, než si mysleli. Obrana jde hladce a uleví se. Jenže nezájmem lidé dávají najevo buď nedůvěru k procesu anebo přímo neschopnost jej následovat. Pak je otázka, čím jim mohu pomoci já.

Vřele manipulativní okénko❤️

Kliknutím sem se z vás nestane superhrdina. Ale stojí to za pokus

TOXICON na 30 dní

Vyžaduji to i proto, že nechci každému zvlášť vykládat úplné základy. Jedna věc je, že mě to prostě a jednoduše nebaví. A přestože v kurzech, dostupných na stránkách, je zachyceno zhruba pět procent know-how, které předávám, tak naprosté základy, které tam načerpáte, jsou důležité pro všechny. Je jedno, jestli se vydáte specializovanými směry, na které se dá teorie obecné agresivity aplikovat. Ale samotná podstata, obsažená minimálně ve videu “Jak se ubránit manipulátorům a neuvysvětlovat se k zoufalství”, kde je obecná agresivita definovaná včetně základního použití. Je frustrující tohle opakovat všem. Individuálně jsem pracoval již skoro s tisícem klientů, poskytl zhruba 10 000 konzultačních hodin a všem bych pořád dokola, doslova tisíckrát, vykládal úplně elementární věci. To bych se já nikam neposunul a hlavně bych neměl prostor řešit komplexní, specifické aspekty vaší situace. Nepomohl bych vám analyzovat komplexní institucionální – justiční kauzy, kde se agresivita proplétá, schovává, startuje a lidé se tam manipulují. K tomu bychom se vůbec nedostali.

Můj čas je také relativně drahý oproti tomu, když si koupíte několik hodin videa, na které se můžete dívat neomezeně a přístup z nich nasávat. Můžete si to stokrát vyzkoušet a nečekat, až vám já budu říkat, co všechno máte dělat, kde je jaký problém. Základy jsou totiž v takových situacích stejné. Proto je z důvodů ekonomické a časové optimalizace požadováno samostatně načerpat úvod. Nikdo Vás z toho nebude zkoušet, nikdo vás za to pak nebude známkovat a hodnotit, co jste pochopili a nepochopili. To vůbec ne, ale jen si to projděte. Neboť co tam říkám, je moje metodika, se kterou se jinde neseznámíte. Pokud ani toto pro vás není průchozí, pak nevím, čemu může přispět konzultace se mnou.

Drze manipulativní okénko😜

Chcete se cítit skvěle? Tak se nenechte manipulovat k návštěvě tohohle produktu!

Pokročilé metody

V další typické části mailů se setkávám s tvrzením, že řešená situace je unikátní. Že nemá smysl nějaké nápomocné materiály studovat, že se prostě nemohou daného problému týkat. A v tom je zase paradox: jak je tedy možné předat nějaké know-how, jak mohu pomoci analyzovat situaci, když je tak jedinečná, že jsem nic takového nemohl vidět, setkat se s tím a tím pádem do toho nemohu vnést jakoukoli přidanou hodnotu. Nic o tom nevím a ten, kdo to prožil, o tom ví tisíckrát víc než já a jeho mozek už řešení pravděpodobně začal hledat. Takže těžko přispěji, pokud by situace tak unikátní byla.

Poté, co jsem osobně řešil zhruba tisíc případů, s nimiž se na mě obracíte, vím, že nejsou tak unikátní. V principu jsou všechny stejné. Minimálně se na všechny interakční transakce, které se tam odehrávají, dá aplikovat definice obecné agresivity. V okamžiku, kdy jsme schopni vyhodnotit splnění jejích podmínek, máme připravené strategie i zkušenosti, které nám řeknou, jak aplikace kterých strategií dopadnou. V ten okamžik vidíte, že vaše situace není neopakovatelná. A je dobře, že není. Můžete aplikovat osvědčené postupy, zajišťující výsledek. Možná jiný, než jste čekali. Je to totiž také o nastavení realistických cílů, které v daném případě probereme a nastavíme. Efekt to ale přinese – situaci budete mít více pod kontrolou. Právě díky tomu, že je podobná všem těm, co jsem už konzultoval.

Zkrátka – pokud mi chcete napsat mail, že nemáte čas se online materiály zabývat,
abychom se spolu vůbec mohli bavit anebo máte pocit, že je váš případ naprosto unikátní, tak, že vlastně nemůže existovat řešení, tak to zkuste přehodnotit. Zda má vůbec smysl mě kontaktovat, protože vás pak budu přesvědčovat, že nejde o tak specifickou záležitost a že má smysl to nastudovat.

Tím jsme se dostali až k úrovni práce s přesvědčeními. Setkávám se i s grandiózními fantaziemi, že to, co se děje, se nemohlo stát nikdy nikomu jinému. Že vlastně jde o největší problém na světě. A to je někdy již obsah konzultací jako takový. Pomáhám takovým lidem začít vnímat jejich situaci realističtěji. Nezahlcenou úzkostnými až panickými stavy.

Tak jako tak od vás potřebuji, abyste si podklady prošli. Ať aspoň tušíte, kam směřujeme, co se bude dít, jakým způsobem budeme postupovat. A abych věděl, že mému přístupu aspoň elementárně důvěřujete. To nám pomůže dobrat se kýžených výsledků – tedy zastavení agrese, ochrany vaší, vašich blízkých, dětí i vašeho byznysu v co nejkratším čase. Efektivně, s vynaložením co nejmenšího množství vaší fyzické, mentální a finanční energie.

Zasněně manipulativní okénko🌌

Na tenhle odkaz ještě nikdo nikdy nekliknul, ale všichní tam nakonec byli spokojení

Sebezkušenostní online kurz Bezpečná vina 6 týdnů / 24 lekcí

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.